In the service of student community since Feb 2006
Hand Written NCERT Solutions
CBSE Sample Papers
CBSE Mock Tests
11 Years of Devotion in Maths
Absolutely Free

CBSE, CBSE Sample Papers, NCERT Solutions, CBSE Results,Math      

CCBSE, CBSE Sample Papers IX X, NCERT Solutions, CBSE Results 2016, Mathematics Concepts, CBSE Mock Tests, CBSE Syllabus, CBSE Date Sheets Previous Years Papers

Answers to Your Questions - Page 15
What do you get on this web page?
Here you get answers of your CBSE mathematics 1X and X questions by our experienced teachers. To ask a question click here
See Answers to Your questions
Question 150. How to write 3x^2 + 5 - 6x in standard form
in two ways? by Priya. Answered April 14, 2008 at 8:56 p.m.
Answer 150. 3x^2 - 6x + 5 and  5 -  6x + 3x^2
Question 151. The 20th term of AP exceeds its 15th term by 10. find the common difference. by
                            Yasmeenshastha. Answered on April 16, 2008 at 7:41 p.m.
Answer 151.              T20 - T15 = 10
                                       a + 19d - (a + 14d) = 10
                                      5d = 10
                                       d = 2
Question 152. Find the least no. That must be subtracted from 893304 so as to get perfect square by Himanshu Srivastava. Answered on April 19, 2008 at 10:37 p.m.
Answer 152.             
                                     9 )  893304 (  945
                                            81
                                        -----------------
                                  184 )     833      (
                                                736
                                       ------------------
                                     1885)  9704 (
                                                 9425
                                       ------------------
                                                   279
No. to subtracted from 893304 to get perfect square = 279
See Answers to Your questions
Question 153. When will we get papers of VI and VIII by Anusuya. Answered on April 23, 2008 at 7:34 p.m.
Answer 153. We plan to add sample papers of Mathematics class VIII by June 2008.
Question 154. Write general form of a quadratic polynomial by Shubash. Answered on April 26, 2008 at 8:08 p.m.
Answer 154. ax^2 + bx + c where a, b and c are real numbers and a is not equal to zero.
Question 155. Every integer is a rational number. Is this statement true. Why? By Harinder. Answered on May 01, 2008 at 8:15 p.m.
Answer 155. True because each integer can be written with denominator 1 which brings it in the form of p/q where p and q are integers and q is not zero.
Question 156. Three consecutive integers as such that when they are taken in increasing order and multiplied by 2, 3 & 4 respectively, they add up to 74. Find these numbers by Raya Mandal. Answered on May 02, 2008 at 9:42 p.m.
Answer 156. Let the three numbers be x, x + 1 and x + 2
                         according to problem
                         2x + 3(x + 1) + 4(x + 2) = 74
                         2x + 3x + 3 + 4x + 8 = 74
                         9x = 74 - 11
                         x = 63/9
                         x = 7
                          Therefore the numbers are 7, 8 and 9
                                   See Answers to Your questions
Question 157. Factorise: a^3-2a^2b+3ab^2-6b^3 by Ashwin Kumar. Answered on May 08, 2008 at
8:12 p.m.
Answer 157.                 a^3-2a^2b+3ab^2-6b^3
                                    =  a^2( a - 2b) + 3b^2 (a - 2b)
                                    =  ( a - 2b)(a^2 + 3b^2)
Question 158. What is a composite no. & how we can find out a no: is composite or not. Please explain with examples by Sidharth. Answered on May 10, 2008 at 8:09 p.m.
Answer 158. A number which has more than 2 factors is called a composite number.
We find one factor other than 1 and the number itself which makes the number of factors more than two. There is no need to find all the factors.
Eg. 12 has 2 as factor other than 1 and 12. Therefore it is a composite no.
Question 159.  When  are  CBSE results 2008 class x expected? by Anubhavi . Answered on May11, 2008 at 10:04 P.M.
Answer 159.  If we consider the result dates of 2006 and 2007 the result expected around
28 May 2008

Demo: Explicit load of a +1 button